Autosalon Brussel 2013: Nissan Line-up

Roadtrip Rijtest Test Nissan GT-R MY 2012
Met een persdocument van 50 pagina’s lezen we alle details over de stand van Nissan in Brussel. Met maar liefst drie Belgische premières, vele conceptcars en een racedepartement zal niemand zich vervelen op hun stand.

Meteen to the point: Nissan brengt drie Belgische premières: de Nissan Qashqai 360°, de Juke Nismo en de NV400 Chassis CAB. Er werden al reeds 1,3 miljoen Qashqai’s geproduceerd en Nissan vindt het tijd voor een verfrissing. We krijgen vooreerst een aantal snufjes, zoals bijvoorbeeld de Around View Monitor (AVM). Deze maakt gebruik van een netwerk van kleine camera’s om een 360° helikopterview te geven van de ruimte rond het voertuig. Op vlak van looks wordt het onderscheid gemaakt dankzij glanzend zwarte dakrails en zwarte spiegelbehuizingen alsook zwarte 18″ velgen. Typisch 360° wordt het standaard panoramisch dak en privacyglas. Tot slot zien we ook het nieuwe Pearl White-kleurtje als ‘nieuwigheid’.

Tweede in rij is de Juke Nismo, de eerste van een serie Nissan-modellen voorzien van NISMO-DNA. Dit is direct merkbaar dankzij de stoere bodykit en sporty interieur. Onder de kap krijgt deze racer een getunede 1,6-liter benzinemotor met injectie & turbo. De cijfers liggen op 200 pk bij 6.000 tpm en 250 Nm tussen 2.400 en 4.800 tpm. Om af te ronden krijgt deze super-Juke ook een NISMO-onderstel voor extra grip; 10% hardere veren en sportief afgestelde dempers.

Het première-rijtje wordt afgesloten met de NV400 Chassis Cab. In samenwerking met Renault ontwikkelt Nissan een geheel praktische bestelwagen. We krijgen een knap lijnenspel, zowel voor- als achterwielaandrijving en keuze tussen drie wielbasissen, vier lengtes en drie dakhoogtes. Krachtbonnen van dienst zijn geheel Renault-geleend. Downsizing staat centraal en we krijgen een 2,3-liter met naar eigen keuze 100, 125 of 150 pk en koppel van respectievelijk 285, 310 en 350 Nm.

Vervolgens lezen we de slogan “Geen uitstoot, geen grenzen” en weten we hoe laat het is. Met hun conceptcar TeRRa, laat Nissan voor het eerst een emissievrije SUV zien. Dankzij een zelf ontwikkelde brandstofcel krijgen we een 100% propere rit. Deze TeRRa is nog maar een studiemodel, maar hij is het bewijs dat Nissan klaar is voor de technologie van morgen. Hiernaast komen er ook nog 2 conceptcars op de stand. De Nissan NV200 London Taxi die ontwikkeld wordt om de huidige taxi’s in Londen te vervangen en zo ook de luchtkwaliteit te verbeteren en een elektrische e-NV200. Deze laatste wordt een combinatie tussen de welgeprezen Nissan Leaf en de NV200. Groen, dat wel.

Gelukkig zijn de oude vertrouwde bolides ook te vinden. Nissan komt met de Note, Leaf, Juke en ook de met LED’s uitgeruste 370Z naar Brussel. Ook lichte bedrijfswagens als NV200, NV200 Fridge, Evalia, Cabstar, Atleon en Primastar zullen te zien en te kopen zijn.De door ons geteste Nissan GTR zal ook van de partij zijn, zij het op de stand van de Dreamcars. Om iedereen die de remmen even wil loslaten te plezieren, komen ze hoogstwaarschijnlijk ook met een GT Academy stand, waar je jouw talenten op Gran Turismo kan laten zien.

Een hele boterham dus, maar een zeer voordelige & lekkere! Zeker eens gaan kijken!

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...