Autosalon Brussel 2013: Hyundai Line-Up

Hyundai BMS Autosalon Brussel 2013
De Koreanen van Hyundai zijn de laatste jaren goed bezig, ook voor 2013 willen ze zichzelf maar al te graag bewijzen. Daarom brengen ze de nieuwe i30 driedeurs en Santa Fe mee naar het Autosalon van Brussel.

Na de succesvolle lancering van de i30 vijfdeurs en de Wagon variant was het geen verrassing dat Hyundai ook met een driedeursversie op de proppen zou komen. Waar die eerste uitblinkt in comfort en gebruiksgemak en de tweede in laadruimte, ligt de focust bij de nieuwe i30 telg op sportiviteit zonder de gebruikelijke kwaliteiten uit het oog te verliezen. Motorisch gezien blijft alles bij het oude, van 100 tot 135 pk met een GDi benzinemotor of een 1.6 CRDI met 110 of 128 pk.

De populaire Santa Fe kreeg ook een volledige opfrisbeurt en komt nu terug scherper als voorheen zijn positie in het D-segment verdedigen. De buitenkant werd wat agressiever, de motoren werden efficiënter en ook binnenin kreeg de Santa Fe uiteraard een update. De bestaande veiligheidssystemen werden eveneens herbekeken en waar nodig aangepast aan de hedendaagse standaard. Door deze inspanningen scoort de Hyundai zonder problemen het maximum van de punten in de crashtesten.

Daarna komt Hyundai ook met de vernieuwde H-1 People. Bij ons veel minder bekend, maar deze people carrier met 3 tot 8 zitplaatsen is de rationele keuze als je veel personen moet vervoeren. Voor diegene met een fetisj voor laadruimte is de H-1 Van ongetwijfeld de ideale keuze. Naast een resem nieuwe veiligheidssystemen kreeg ook het interieur en het motorengamma een update.

De rest van het gamma is uiteraard ook goed vertegenwoordigd op de stand van Hyundai. De populaire ix35 staat er overigens in de City Limited Edition, waarmee ze de twijfelde cross-over klanten proberen te overhalen met een mooi uitrustingspakket. De ix35 City is zowel beschikbaar als diesel of benzine, het 6,5” touchscreen, USB connectiviteit, achteruitrijcamera, keyless-go systeem, … krijg je er sowieso bij.

Daarnaast zal er ook een speciale gast aanwezig zijn, namelijk de i20 WRC. Hyundai keert terug naar het WRC klassement na het afscheid in 2003. Deze superperformante variant heeft een 1,6 liter groot benzineblok gekregen samen met ingrijpende aerodynamische verbeteringen en een sequentiële versnellingsbak. Naast wereldwijde aandacht voor dit rallykampioenschap wil Hyundai ook technologische progressie terugkoppelen aan de serieproductie modellen.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...