Audi geeft vijfcilinder een upgrade

Audi 2.5-liter TFSI
Audi werkt aan een update voor haar 2.5-liter vijfcilinder om de Mercedes A45 AMG op afstand te houden.

Pk-wedstrijden zijn duidelijk niet louter een Amerikaans fenomeen, ook de Duitsers kunnen er wat van. Om de 2.0-liter viercilinder turbo in de Mercedes A45 AMG te kunnen bijbenen, is Audi van plan haar 2.5-liter vijfcilinder wat extra vermogen te geven. De AMG-motor produceert 350 pk, terwijl de krachtigste 2.5-liter TFSI momenteel maximum 360 pk uitperst.

En niet enkel de A45 AMG is een bedreiging, ook de EU loert om de hoek. In september 2014 gaat de EU6-norm in voege, waardoor Audi enkele aanpassingen zal moeten doen aan de katalysator en de geometrie van de vijfpitter. Stephan Reil, hoofd van de quattro afdeling bij Audi, zegt immers dat de krachtbon koste wat kost moet voldoen aan de nieuwe emissienorm. (Via: motorauthority.com)

Audi TT RS plus/Standaufnahme

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...