Preview: Zal de BMW M4 er zo uitzien?

Impressie BMW M4 2014
Nu BMW de 4-Reeks Coupé Concept heeft onthuld, dromen de liefhebbers van de huidige M3 reeds luidop over de toekomstige M4.

BMW heeft met de 4-Reeks Coupé Concept een duidelijk statement gemaakt. Het merk gaat terug naar de klassieke lijnen van een BMW Coupé, met een lange motorkap en een gerekte Coupé-lijn. Het model werd meteen positief onthaald, wat ongetwijfeld bij BMW het vertrouwen heeft gegeven dat de productieversie op dezelfde lijn als het conceptmodel mag liggen. Op een productieversie is het vermoedelijk wel nog wachten tot eind 2013, maar dat geeft bij de echte liefhebbers wel de mogelijkheid om al te dromen van de M4.

De BMW M4 heeft als opvolger voor de M3 Coupé niet meteen een makkelijke taak. De E92 M3 Coupé geldt namelijk als benchmark in zijn klasse omwille van zijn ongeëvenaarde balans tussen sturing, wegligging en motorvermogen. Onder de motorkap huist nog een atmosferische V8, waarvan we met de M4 ongetwijfeld afscheid zullen moeten nemen. Wat de vervanger zal worden is nog niet bekend, maar er wordt reeds gefluisterd dat een nieuw ontwikkelde 3.2-liter zes-in-lijn het roer van de legendarische V8 zal overnemen. Dat blok krijgt vermoedelijk twee turbo’s opgeschroefd om zo tot een vermogen van 450 pk te komen. Het model zal vermoedelijk pas in 2014 te koop zijn. (Foto’s: WildSpeed)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...