Autosalon Brussel 2013: Volkswagen Line-Up

Volkswagen Golf VII 7 2013
Volkswagen telt in Brussel niet één, maar zelfs twee stands! De nieuwe Golf en allerlei groene technologieën staan in de kijker.

Volkswagen vind je dit autosalon zowel terug in Paleis 9 als op het Patio. Je kan dus onmogelijk omheen Volkswagen, maar zeker onmogelijk de nieuwe Golf onopgemerkt passeren. In 2013 zullen de eerste varianten het Belgische straatbeeld beginnen inpalmen: de driedeurs, de vijfdeurs, maar later ook de nieuwe Golf VII Bluemotion en GTD.  De nieuwkomer is een dikke 100 kilogram lichter dan de Golf VI, maar tegelijk ook veiliger, comfortabeler en ruimer. Onder de motorkap komen een hele hoop varianten TSI’s en TDI’s, al zal de zuinigste ongetwijfeld de Bluemotion worden met een voorspeld gemiddelde van slechts 3,2 liter/100 kilometer. Tenzij je de elektrische Golf meerekent, die komt hoogstwaarschijnlijk in 2014 op de markt.

Verder tonen de Duitsers in Brussel ook nog de Beetle Cabrio, voor het eerst op Belgische bodem en een lange dakloze traditie verder zettend. De nieuwkomer ziet er een stuk sportiever en dynamischer uit dan zijn voorganger. De stoft-top kan bovendien in amper 10 seconden geopend of gesloten worden tot een snelheid van maar liefst 50 km/u. In de koffer blijft plaats voor 225 liter bagage.

Maar natuurlijk geen bedrijfswagensalon zonder enkele ideale werk- of reisgenoten. Volkswagen toont op het Patio de CrossCaddy, de Caddy Edition30 en de Caddy Tramper. Deze laatste is wat de California is voor de Transporter, overnachten op de camping lukt hiermee comfortabel zonder caravan! Maar grote broer is er eveneens, en dat zelfs als Transporter Rockton, een speciale editie met hogere bodemvrijheid. Ook de Multivan en Amorak zijn in Brussel te vinden.

Tot slot toont Volkswagen een hele reeks nieuwe technologieën, waaronder de Jetta Hybrid. Deze combineert een 150 pk sterke 1.4-liter TSI met een elektromotor van 20 kW. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,2 l/100 km, volgens Volkswagen 20% minder dan vergelijkbare wagens met volledig conventionele aandrijflijn. Volledig elektrisch rijdt de Jetta Hybrid niet meer dan 2 kilometer, bij een maximumsnelheid van 70 km/u. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de elektrische Golf (VI) en de modellen op aardgas.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...