Officieel: BMW Z4 Facelift en nieuw instapmodel

BMW Z4 Facelift E89 2013
BMW heeft een facelift voor de Z4 klaar, het model krijgt enkele visuele aanpassingen en een nieuwe instapmotor.

De BMW Z4 is ondertussen al weer 4 jaar op de markt, dus is het volgens BMW tijd om het model een update te geven. De visuele wijzigingen blijven echter zeer beperkt, zo zien we een licht aangepaste voor- en achterbumper, een kleine diffuser achteraan en LED dagrijlichten. Verder beperkt de update zich tot de beschikbaarheid van drie nieuwe exterieurkleuren, nieuwe kleurencombinaties voor het interieur en enkele nieuwe 17 of 18″ velgen.

Belangrijker lijkt ons de toevoeging van een nieuw instapmodel. Voortaan zal onder de sDrive20i namelijk een sDrive18i worden aangeboden. Deze beschikt over een 2-liter TwinPower Turbomotor met 156 pk en 240 Nm koppel en wordt standaard gekoppeld aan een manuele zesbak. Een sprint van 0 naar 100 km/u is hierdoor voorbij in 7,6 seconden, terwijl de topsnelheid op 221 km/u blijft steken. Het gemiddeld verbruik van 6,8 liter/100 km resulteert in een lage CO2-uitstoot van 159 gram/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...