Autosalon Brussel 2013: Land Rover Line-up

Test Range Rover Evoque SD4
Land Rover brengt naar Brussel de hele familie mee: van Defender tot de nieuwe Range Rover.

Naast een hele hoop bedrijfsvoertuigen is er in Brussel dit jaar ook plaats voor de zogenaamde ‘vrijetijdsvoertuigen’. Geen enkele constructeur past beter onder die noemer dan Land Rover, moeder aller terreinwagens. Van Freelander MY13, Discovery MY13, Evoque en Range Rover Sport tot Defender: elk model staat op de stand. Maar dé wagen die het centrum van de stand opeist is dit jaar zonder twijfel de nieuwe Range Rover, en die ging radicaal onder het mes.

Het topmodel uit het gamma onderging een dieet van maar liefst 420 kilogram, met uitermate positieve gevolgen op zowel het verbruik als prestaties. Klanten kunnen kiezen voor de TDV6, TDV8 of de befaamde Supercharged 5.0-liter V8. En zelfs met de TDV6 is de sprint van 0-100 km/u reeds voorbij na 7,9 seconden! Schakelen gebeurt via een automatische achttraps versnellingsbak, terwijl ook de ophanging grondig onder handen werd genomen.  Binnenin krijgen de passagiers voortaan 11 centimeter extra beenruimte en werd de geluidsisolatie geoptimaliseerd. Prijzen beginnen bij 91.200 euro.

Voor wie het iets minder mag zijn is er ook de vernieuwde Freelander, die al vanaf 24.950 euro de deur uitgaat. Hier zijn de veranderingen iets minder ingrijpend en kunnen we eerder spreken van een facelift. Het gekende bumperwerk, andere lichtblokken, een mooier interieur enzovoort. Aan motorisaties werd niet geraakt. Hetzelfde geldt voor de Discovery. Al blijft het voorbeeld in standvastigheid natuurlijk de Defender, die als Double Cab Pick Up in Brussel neerstrijkt. Maar ook vrouwen komen in Brussel aan hun trekken op de stand van Land Rover: de Evoque is immers verkozen tot vrouwenauto van 2012! Geen nieuwigheden hier, maar meteen een excuus om vrouwlief te overtuigen om naar het autosalon te gaan.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...