Autosalon Brussel 2013: BMW Line-up

BMW 3-Reeks Touring
BMW brengt naast twee premières zowel zuinige als sportieve modellen naar het Autosalon van Brussel.

BMW zal in Brussel twee premières voorstellen: eerst en vooral zal de Europese première van de 320d Touring EfficientDynamics Edition te zien zijn op de stand. Deze erg gegeerde firmawagen koppelt een vermogen van 163 pk aan een gemiddeld verbruik van 4,3 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 114 gram/km, waardoor hij erg fiscaal vriendelijk is voor de Belgische markt. Naast de Europese première van deze zuinige 3-Reeks Touring zal de facelift van de BMW Z4 vanaf 15 januari ook op het autosalon van Brussel worden getoond. Het model gaat in wereldpremière op het autosalon van Detroit, maar België krijgt dus de Europese primeur met ondermeer een nieuwe sDrive18i als instapper in het Z4-gamma.

Naar de toekomst kijken doet BMW ook met de BMW Concept Active Tourer. Het model werd als concept onthuld op het autosalon van Parijs en maakt gebruik van een plug-in hybride aandrijflijn met 1.5-liter driecilinder motor en TwinPower Turbo onder de motorkap. Ondanks een gecombineerd vermogen van 190 pk bedraagt het gemiddeld verbruik zo toch amper 2,5 liter/100 km. Nog innovatiever is de BMW i3, die eind 2013 in België op de markt komt. Naast een exemplaar dat speciaal voor de Olympische spelen werd ontwikkeld zullen we op de stand ook een technische module vinden. Deze module zal het principe van de “Life-Drive” structuur duidelijk maken. Enerzijds is er het deel “Drive” in aluminium dat de elektrische motor en de batterijen herbergt, anderzijds de cel “Life” in plastic verstevigd door carbonvezels voor de cockpit.

Ook zuinig, maar louter met verbrandingsmotor zijn de conventionele EfficientDynamics modellen. Zo zal de BMW 116d EfficientDynamics Edition (99 g CO2/km) en 520d EfficientDynamics (119 g CO2/km) ongetwijfeld de bedrijfswereld aanspreken omwille van hun gunstige fiscale voorwaarden. Sportievere bedrijfsleiders zullen bij BMW echter ook hun gading vinden, het merk toont onder meer de M3 DTM die dit jaar het DTM kampioenschap won. Daarnaast zou ook de M6 Gran Coupé naar Brussel komen tijdens de Dreamcar show en worden een reeks modellen met M-sportpakket getoond.

Ten slotte wil BMW ook de aandacht vestigen op de xDrive technologie dat voortaan in zo goed als elk model besteld kan worden, van de BMW X1 xDrive18d tot de krachtige M550d xDrive Touring. Daarnaast wordt het X-gamma uiteraard niet vergeten: met de X3, X5 en X6M. De 7-Reeks zal als vlaggenschip van het merk uiteraard ook aanwezig zijn. Kortom, voor elk wat wils op de BMW-stand.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...