Teaser: Het achterwerk van de Ferrari F70

Teaser Ferrari F70
Ferrari heeft een eerste foto van de Ferrari F70 vrijgegeven.

Ferrari komt begin volgend jaar met de F70 als opvolger van de Ferrari Enzo. Het model maakt veel Ferrari fans ongeduldig, daarom besloot het merk reeds een eerste teaser-foto de wereld in te sturen. We zien voor het eerst de achterkant van de nieuwe F70, en zien meteen het verband met de recent gelanceerde F12 Berlinetta. De Ferrari F70 zal echter niet op het niveau van de Berlinetta presteren, maar net hoger mikken op modellen als de McLaren P1 en Porsche 918.

Onder de motorkap komt namelijk een 6.3-liter V12 met 750 pk, en die krijgt daarenboven de steun van een 100 pk sterke elektromotor. Die combinatie zal zorgen voor hallucinante sprintcijfers, terwijl het verbruik 40% lager zou liggen dan zijn spirituele voorganger. Het koetswerk zou opgebouwd worden uit koolstofvezel en zo flink op gewicht besparen, in totaal wordt de F70 zo 20% lichter dan de Enzo. Op meer details is het wachten tot de officiële onthulling, vermoedelijk zal die plaatsvinden op het autosalon van Detroit, begin januari.

Teaser Ferrari F70 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...