Audi RS7 en Q3 RS komen volgend jaar

Audi RS7 Sportback Preview header
Audi’s RS-divisie staat volgend jaar voor een belangrijke uitbreiding, met ondermeer een nieuwe RS7 en Q3 RS op de planning.

Audi wil zijn RS-gamma uitbreiden en plant in totaal vier nieuwe RS-modellen in 2013. Daarvan zijn de Audi RS5 Cabrio en RS6 reeds onthuld, maar binnenkort komen daar nog twee nieuwe spelers bij: de RS7 en Q3 RS.

De Audi RS7 zal vermoedelijk volgende maand op het autosalon van Detroit worden getoond, met op technisch vlak veel banden met de RS6. Onder de motorkap zou dus net als in de RS6 Avant een 4-liter TwinTurbo V8 komen met 560 pk en 700 Nm koppel. Hoe snel de RS7 Sportback daarmee van 0 naar 100 km/u zal sprinten is echter nog niet bekend. Concurrentie zal het model in ieder geval krijgen van de recent onthulde BMW M6 Gran Coupé, deze beschikt over een 4.4-liter TwinTurbo V8 met 560 pk en 680 Nm en sprint van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden.

De Audi Q3 RS volgt volgens bronnen op het autosalon van Genève, begin maart. Van de Q3 RS werd vorig jaar reeds een conceptmodel gelanceerd met een 2.5-liter vijfcilinder met 360 pk onder de motorkap. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou zo amper 5,2 seconden in beslag nemen, al is het niet zeker of de productieversie dezelfde prestatiecijfers mee zal krijgen.

Audi RS Q3 concept/Standaufnahme

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...