Officieel: BMW M6 Gran Coupe

BMW M6 Gran Coupe 2013
De BMW M6 Gran Coupé linkt M-karakteristieken aan de grootste luxe.

Niet lang na het opduiken van de eerste foto’s komt BMW naar buiten met alle details betreffende de M6 Gran Coupé. Zoals verwacht krijgt de wagen een 4.4-liter V8 met 560 pk en een koppel van 680 Nm. Schakelen gebeurt met een zeventraps DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling. In slechts 4,2 seconden sprint de luxueuze vierdeurscoupé daarmee naar 100 km/u. De naald klimt tot maar liefst 7.200 toeren per minuut en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Tenzij je het M Driver’s Package aanvinkt ten minste, dan ga je als een sneltrein door tot 305 km/u.

En niet enkel in rechte lijn, maar ook in de bochten mag het voor de M6 Gran Coupé al iets harder gaan. De wagen krijgt verder een double wishbone ophanging mee alsook een M-specifieke versie van het Dynamic Damper Control systeem en hydraulische stuurbekrachtiging met M Servotronic functie. Wie af en toe zijn M6 Gran Coupé tot de limiet wil drijven, vinkt bovendien best de carbon-keramische remschijven aan op de optielijst. Een actief M differentieel verdeelt tot slot ten aller tijde de kracht optimaal over de twee achterste rubbers.

Ook visueel onderscheidt de M-versie zich zoals gewoonlijk van zijn klassieker ingestelde bloedverwanten. De neus wordt gedomineerd door zijn grote luchtinlaten, adaptieve LED koplampen en exclusieve M-nieren. Langszij bemerken we vanzelfsprekend twee deuren meer dan de M6 Coupé, alsook prachtige maar minstens even agressieve 20-inch M lichtmetalen velgen. Achteraan geven de gekende vier uitlaatpijpen act de présence. De diffuser werd tot slot uit koolstofvezel vervaardigd, net als het dak.

Ondanks al deze aanpassingen doet de M6 Gran Coupé geen greintje afbreuk aan de luxe die de standaard 6-Reeks Gran Coupé aanbiedt. Standaard krijgt de wagen een lederen afwerking, verwarmde zetels, automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels, een alarmsysteem, automatische airco, enzovoort. Maar wees gerust, nog meer dan genoeg extraatjes die je zal vinden al grasduinend door de optielijst. Standaard kost de M6 Gran Coupé een dikke 128.800 euro (Duitse prijs), maar daar liggen M-gegadigden natuurlijk niet wakker van.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: BMW M6 Gran Coupé"

  1. BNNY 12-12-2012 om 22:10

    Die badge in de grille doet -wederom- afbreuk aan de wagen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...