Officieel: Volkswagen Polo R WRC Street

Volkswagen Polo R WRC Street
Volkswagen onthult de snelste Polo ooit: het kleine scheurijzer gaat 243 km/u.

In mei 2012 toonde Volkswagen ons een prototype van de Polo R WRC Street, nu hebben de Duitsers de finale versie ervan klaar. En het is meteen de snelste Polo ooit! De wagen krijgt de 2.0-liter viercilinder turbo uit de Golf GTI die een vermogen levert van 217 pk en een koppel van 349 Nm. Deze kracht wordt overgebracht naar de voorwielen via een manuele zesbak met extra korte verhoudingen.

De Polo R WRC Street sprint van 0-100 km/u in amper 6,4 seconden en bereikt zijn topsnelheid pas bij 243 km/u. Toch blijft het verbruik volgens Volkswagen beperkt tot 7,4 liter/100 km. Met bestuurder inclus (68kg) (eerder een Chinees dan een kloeke Duitser), 7 kg bagage en een 90 procent gevulde tank weegt de wagen slechts 1.324 kg. Het hete scheurijzer krijgt 18-inch lichtmetalen velgen en 16-inch remschijven.

Het uiterlijk wordt vervolledigd met een splitter vooraan, grotere luchtinlaten, een diffuser, dakspoiler en exclusief kleurenthema. Badges mochten ook niet ontbreken. Binnenin krijgt de klant zetels met WRC-inscriptie, een stuurwiel omhuld in Alcantara, racepedalen en een zwarte dakhemel. Volkswagen zal slechts 2.500 stuks bouwen van de Polo R WRC Street, elk exemplaar kost 33.900 euro. Al zijn de orderboeken vanaf morgen geopend, de eerste leveringen zullen pas plaatsvinden in september 2013.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...