Officieel: Porsche 911 GT3 Cup

Porsche 911 GT3 Cup 991
Porsche onthult de nieuwe 911 GT3 Cup racewagen voor het komende seizoen.

De Porsche 911 GT3 is nog niet helemaal af, of we krijgen hem alvast nog niet te zien. De GT3 Cup daarentegen is nu reeds klaar voor het circuit. Sinds 1998 produceerde Porsche 2.395 stuks van dit succesvol racegereedschap. De nieuwe editie is een voorbode van de 911 GT3 voor de straat en zal in 2013 uitsluitend deelnemen aan de Porsche Mobil 1 Supercup.

Achteraan de 911 GT3 Cup ligt een 3.8-liter flat-six die 460 pk levert bij 7.500 toeren per minuut, 10 stuks meer dus dan zijn voorganger. Een zestraps sequentiële bak met flippers aan het stuur stuurt alle kracht naar de achterwielen. Deze krijgen een update van de centrale wielmoer en worden voortaan omringd door 2 cm breder Michelin-rubber vooraan (27 cm in totaal) en 1 cm breder achteraan (in totaal 31 centimeter).

Verder werden de remmen opgewaardeerd en werd minutieus nagedacht over de veiligheid van de bestuurder. Een nieuw ontwikkelde veiligheidskooi beschermt de piloot nog beter dan te voren bij een rol of botsing. Ook de kuipstoelen omringen het lichaam voortaan beter.

Timo Bernhard is alvast lovend over de nieuwe 911 GT3 Cup, en zegt dat de wagen veel makkelijker op de limiet te rijden is dan zijn voorganger. De vooraanstaande Porsch racepiloot werd actief betrokken bij de ontwikkeling van de wagen. Net zoals de 997 GT3 Cup, wordt de 991-versie gebouwd op dezelfde productielijn in Zuffenhausen als de straatlegale voertuigen. Finetuning en een finale test vinden plaats in het Weissach Motorsport Centre. De orderboeken zijn alvast geopend: voor 181.200 euro plus taksen is de wagen beschikbaar. Over smaken en kleuren valt alvast niet te twisten, de 911 GT3 Cup is enkel beschikbaar in het wit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...