Chinees: Audi R8 V10 Limited Edition

audi R8 limited edition China
Zeldzaam, zeldzamer, zeldzaamst… Na de Audi R8 China Editie, maakt Audi nu ook een exclusief Chinese gelimiteerde oplage van de R8 V10.

Zoals de term “Limited Edition” doet vermoeden, wordt er in beperkte hoeveelheid geproduceerd. Slechts 30 bolides zullen verschijnen en enkel op de chinese markt. Om hun nieuwe creatie te onderscheiden van de originele R8 V10 krijgt de Limited Edition een uniek Nordic Gold kleurtje, dat op zich al de aankoop waard is. Esthetisch werd er ook gesleuteld aan deze one-of-a-kind. De supercar kreeg nieuwe luchtinlaten en luchtuitlaten, een extra lichte uitlaat en een matzwarte grille. Daarnaast werden de voorspoiler, de achtervleugel en de diffuser in een carbon matte uitvoering afgewerkt.

Ook binnenin genoeg franjes te zien. Speciale sportstoelen met zwart Alcantara en contrasterend stiksel. Hier ook de carbonmatte afwerking in de A-stijl. Om elk uniek stuk te kenmerken krijgt elke versnellingspook een ander nummer, gaande van 1 tot 33. Jawel, nummer 4, 14 en 24 werden geschrapt omdat het nummer 4 ongeluk zou brengen voor de Chinezen. Het prijskaartje voor al dit lekkers? Audi vraagt maar liefst 2,628,000 yuan, omgerekend ongeveer €322,288 voor deze speciale editie. Geen enkel probleem dus voor een Chinese Audi-enthousiast met een aanzienlijk spaarboekje.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...