Officieel: Nieuwe Audi RS6 Avant

Audi RS6 Avant 2013
Gisteren toonden we jullie al de foto’s, vandaag hebben we ook alle technische details van de nieuwe Audi RS6 Avant.

Audi heeft zijn nieuwe RS6 Avant klaar en omschrijft het model als “een sportwagen voor dagelijks gebruik”. De nieuwe generatie krijgt net als zijn voorganger wat visuele opsmuk, waaronder een aangepaste voorbumper met honingraat grille en “Quattro” opschrift, brede zijschorten, dikke 20″ velgen en een diffuser met twee ovalen uitlaatpijpen. In het interieur trekt Audi de sportieve lijn door, met een interieur dat intensief gebruikt maakt van koolstofvezel in combinatie met sportstoelen en een afgeplat sportstuur. Een MMI navigatiesysteem, B&O audio en internet connectiviteit behoren tot de opties.

Onder de motorkap voortaan niet langer een V10, maar een twin-turbo 4-liter V8 met 560 pk en 700 Nm koppel. Het blok wordt steeds gekoppeld aan een achttraps automaat en Quattro vierwielaandrijving met differentieel. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt zo 3,9 seconden, de topsnelheid wordt standaard begrensd op 250 km/u. Wil je meer, dan kan dat via het Dynamic of Dynamic Plus pakket, waarbij de topsnelheid respectievelijk naar 280 of 305 km/u wordt opgetrokken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...