Officieel: BMW M3 DTM Champion Edition

BMW M3 DTM Champion Edition
BMW viert haart succesvolle terugkeer naar de DTM met een M3-special.

Wanneer Audi een nieuwe RS6 aankondigt, kan BMW niet bij de pakken blijven zitten en moet het natuurlijk op dezelfde dag ook iets spannend aankondigen. En ze hadden nog iets in hun mouw zitten dat ze er enkel moesten uitschudden: de succesvolle terugkeer naar het DTM-kampioenschap, waarin Bruno Spengler de titel voor München binnensleepte.

Om dat te vieren lanceert BMW M GmbH de M3 DTM Champion Edition, uiterlijk een weerspiegeling van Spengler’s DTM-gereedschap. De wagen is uitsluitend te verkrijgen in Frozen Black, met hier en daar carbon details, mat zwarte wielen en enkele elementen van de DTM-livery. We zien immers een M striping over het carbon dak en de koffer, BMW M logo’s langszij en stickers op de achterste zijruiten.

Binnenin krijgt elk van de 54 gelukkigen een handtekening van de DTM-kampioen en het serienummer van de wagen. Verder werd het stuurwiel bekleed met Alcantara, kreeg de handrem “M Power” erop geborduurd en overtrok BMW de zetels met een zwart Novillo leder.

Onderhuids krijgt de M3 DTM Champion Edition een Competition Package, M Drive, M DCT Drivelogic en het M Driver’s Package mee. Er is dus duidelijk een klemtoon op performance. De dagelijkse behoeften worden dan weer ingevuld door een navigatiesysteem Professional, verwarmde zetels en parkeersensoren.

Een belangrijk extraatje, waar ook wij wel warm van worden, is een M Fascination Nordschelife race cursus, en dat onder het toeziend oog van Bruno Spengler. Op de Nürburgring kunnen de gelukzaligen hun M Product tot de uiterste limieten drijven. Maar ze moeten wel vermogend zijn: in Duitsland kost de M3 DTM Champion Edition minstens 99.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...