Kia Cee’d GT komt vanaf 2013 en krijgt 204 pk

Preview Kia Pro Cee'd GT
Kia komt volgend jaar met een extra sportieve GT-versie van de Cee’d en Pro_Cee’d.

Kia wil zich graag mengen in het segment van de sportieve hatchbacks en zal volgend jaar een extra sportieve GT-versie van de Kia Cee’d en Pro_Cee’d lanceren. Visueel krijgt het model in ieder geval een extra sportief uiterlijk met 18″ lichtmetaal, rode remklauwen, twee dikke uitlaatpijpen en een diffuser. Binnenin zal er verder plaats zijn voor Recaro sportstoelen, aluminium pedalen en sportieve accenten.

Onder de motorkap komt een 1.6-liter turbobenzine met 204 pk en 265 Nm koppel, die steeds aan een manuele zesbak zal worden gekoppeld. Daarmee zal de Kia Cee’d GT van 0 naar 100 km/u sprinten in 7,9 seconden, maar daarmee komt het model niet in de buurt van een Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST of Opel Astra OPC. Jammer dus, maar het lijkt een bewuste keuze van de Koreanen om voor een aantrekkelijke prijs een relatief sportief model neer te zetten. Midden 2013 weten we alvast hoe deze Kia Cee’d GT zal rijden, want vanaf dan staat hij bij de Europese dealers.

Preview Kia Pro Cee'd GT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...