Preview: Vijfdeurs MINI is op komst

Nieuwe MINI vijfdeurs 2014
In 2014 is het de beurt aan de nieuwe generatie MINI om de wereld te veroveren, met onder meer 10 koetswerkvormen waaronder een vijfdeursmodel.

Bij MINI denken ze aan de toekomst, en die toekomst staat letterlijk voor de deur. De nieuwe generatie MINI zal namelijk al in 2014 worden gelanceerd en krijgt een resem koetswerkvormen in de line-up. De traditionele driedeurs MINI blijft echter de hoeksteen van het merk, maar daarnaast zal ook een ruimere vijfdeurs hatchback worden gelanceerd. De foto’s tonen ons alvast een eerste beeld van hoe die vijfdeurs MINI er dan precies uit zou kunnen zien, met twee korte deuren achteraan en een extra ruitje aan de koffer om de zichtbaarheid te verhogen.

De nieuwe driedeurs MINI zou sowieso al wat meer kofferruimte krijgen, maar dankzij de flexibiliteit van het nieuwe platform dat MINI met BMW zal delen kan de vijfdeurs profiteren van een iets langere wielbasis en dus meer koffer- en beenruimte. Daartoe zal echter niet enkel de wielbasis groeien, ook de overhang achteraan zal iets groter zijn dan bij de driedeurs. Het zijn allemaal aanpassingen met als doel een praktische vijfdeurs voor jonge gezinnen aan te kunnen bieden en daarnaast ook de concurrentie met de A1 Sportback aan te kunnen.

Onder de motorkap zal de nieuwe MINI onder meer een gamma nieuwe driecilinder benzine en dieselmotoren krijgen met vermogens tussen 122 en 200 pk voor de benzineversies en 100 tot 181 pk voor de zelfontbranders. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zouden flink dalen, de zuinigste versie zou zo amper 80 gram CO2 per kilometer uitstoten. Het merk maakt verder nog gewag van een zevenzits Countryman, en updates voor alle bestaande koetswerkvormen, we zijn alvast benieuwd. (Via: AutoExpress)

Nieuwe MINI vijfdeurs 2014 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...