Nogmaals: Bugatti Grand Sport door Bernar Venet

Bugatti Veyron Bernar Venet
Een nieuwe maand, een nieuwe special edition van de Bugatti Veyron!

De Bugatti Veyron is ongetwijfeld dé auto van de 21ste eeuw en met zijn kostenplaatje van ruim boven het miljoen ook nog eens ver van goedkoop. De coupé variant was vrij populair en die 150 exemplaren vonden alreeds een vermogende eigenaar, maar de open variant heeft het wat moeilijker. Om die 150 exemplaren ook verkocht te krijgen, brengt Bugatti doorheen het jaar verschillende speciale edities naar buiten. Niet dat ze hun eigen productcatalogus willen vullen, ze willen gewoon aantonen dat personalisatie een nieuwe dimenstie krijgt bij hen.

Voor de Grand Sport Bernar Venet werd er beroep gedaan op de man himself. Zijn naam doet misschien geen belletje rinkelen, zijn creaties doen dat misschien wel. Zijn reusachtige roestige klauwcreaties genieten naam & faam in het internationale kunstcircuit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn eigen interpretatie van de Grand Sport daarop gebaseerd is. Daarmee kan hij nogmaals in de picture staan en geniet Bugatti op zijn beurt van de aandacht in het kunstmilieu, niet toevallig een wereldje dat immuun lijkt te zijn voor de crisis.

Hij koos voor een koperbruine kleurstelling die brutaal overloopt naar zwart, iets dat we nog niet vaak zagen bij de 1.001 pk sterke hypercar. De velgen komen van de Super Sport editie en worden in 2 kleuren gespoten. Langs de zijkanten zien we wiskundige formules, waarmee de Franse kunstenaar de complexiteit van de Bugatti Veyron naar boven probeert te halen. Motorisch werden er geen aanpassingen gedaan, mocht je nood hebben aan meer vermogen dan kan je nog kiezen voor de Vitesse.

De voorstelling is gepland voor 6 december in het zonnige Florida tijdens het Rubell Family Collection evenement, wat hét zondagsuitstapje zou moeten zijn voor de vermogende Amerikaan. Maar geen nood, erna trekt Bugatti ermee de wereld rond om diverse kunststeden zoals Parijs, Milaan, Qatar en China te bezoeken. Na de L’Or Blanc en de Saphir Blue nog een kunstzinnige parel uit Molsheim, hopelijk verkopen de overige Veyron Grand Sport’s nu eindelijk als zoete broodjes. Dan pas kunnen ze beginnen aan de Galibier, of mogen we eerst nog een Super Veyron verwachten?

Bugatti Veyron Bernar Venet

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...