Lexus LF-CC komt in 2015

Lexus LF-CC Concept
De Lexus LF-CC gaat in productie en zou vanaf 2015 de showrooms bevolken.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de Lexus LF-CC, waarmee de Japanners naar het autosalon van Parijs kwamen. Het concept draagt een grille met zandloper motief, strakke koplampen en wordt gekenmerkt door een vloeiend lijnenspel. Hier en daar bespeuren we zeker wat gelijkenissen met de über-Lexus: de LFA.

Dat een bron bij Lexus nu bevestigd heeft dat de LF-CC in productie zal gaan, is op zijn minst spannend nieuws. In tegenstelling tot wat we verwachtten, toont dit concept dus niet enkel een nieuwe designrichting voor de IS, maar komt het model in 2015 nieuw in het gamma om het imago van Lexus meer naar de sportieve zijde van het spectrum te bewegen.

Net zoals Toyota doet met de GT-86, zal de LF-CC zowel als coupé als cabrio op de markt komen. De kans is groot dat hij het achterwielaangedreven platform van de nieuwe GS en IS-modellen zal lenen: de kortere wielbasis van de IS, gelinkt aan het bredere spoor van de GS. Dat de LF-CC een bovendien hybride wordt, staat in de sterren geschreven. De wagen zou een vermogen krijgen boven de 300 pk. Wij zijn benieuwd! (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...