Modebewust: Jeremy Scott doet de Smart

smart for jeremy header
We zien het liever sporadisch, maar in de realiteit komt het steeds frequenter voor: modeontwerpers in de autoindustrie. Tijd voor Jeremy Scott en zijn Smart-statement.

Er zijn wereldwijd heel wat gek-getunede Smarts te vinden, maar Jeremy Scott was vastberaden er een one of a kind van te maken. Basis voor deze wagenmutatie is de elektrisch Smart Fortwo. De conceptcar kreeg een parelwitte kleur en aan beide zijden zal zelfs een bijziende-zonder-bril vleugels opmerken. Deze vleugels uit glasvezel zijn er niet enkel als decoratie, maar doen ook dienst als achter- en remlichten. Vooraan krijgt de Smart wenkbrauwen en een radiatorframe uit chrome. Om het uiterlijk volledig af te maken werden de achterwielen verbreed en ook de velgen laten niets aan de verbeelding over.

Het lijkt wel een reclame van Dash, want ook binnenin is alles sneeuwwit. Het witte Nappa-leer, dat het grootste deel aankleedt, wordt vergezeld met nog meer chroom. Sturen gebeurt ook bijzonder proper met een vrij futuristisch wit stuur en stijlvol kunnen we het interieur dus zeker te noemen. Onder de witte motorkap ligt de standaard Smart Fortwo elektrische motor goed voor 73pk. Een niet te onderschatten concurrent op de elektrische markt. Van 0 naar 60km/u gaat deze Smart in 4,8 seconden en dankzij een topsnelheid van 125km/u kan je er ook mee op de autostrade tuffen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...