Euro NCAP test grondig verder, Dacia Lodgy faalt

EURO NCAP Volkswagen Golf
Onze eigenste Europese veiligheidshandhaver, de Euro NCAP, heeft haar resultaten bekendgemaakt voor een reeks nieuwe modellen. We pikken er voor jullie de hoog- en laagvliegers uit.

Laat ons starten met de koning der veiligheid. Volvo staat al jaren bekend als pionier op het vlak van veiligheid en bevestigt dit opnieuw met hun Volvo V60 Plug-in Hybride. De Plug-in Hybride kreeg de hoogste score in de klasse van de plug-in hybridewagens. Als recordbreker kreeg de bolide vijf sterren opgespeld, waarmee Volvo bevestigt dat hybride rijden ondanks het extra gewicht en de batterijen, niet meteen minder veilig hoeft te zijn. Volvo paste de structuur van hun V60 aan zodat de invloed van batterijen op de veiligheid tot een minimum wordt gereduceerd. Verder zullen ook de nieuw ontwikkelde technologieën zoals City safety, collision warning en pedestrian detection er voor iets tussen zitten.

volvo v60 plug in hybrid EURO NCAP

Van Volvo gaan we naar Opel. Met hun nieuwe Mokka scoren ook zij schitterend op de tests van de Euro NCAP. Niet minder dan 5 sterren werden aan het lelijke eendje gegeven. De Mokka kreeg ondermeer een score van 100% op veiligheidshulpmiddelen, hun ESC (Electronic Stability Control) werkt dus naar behoren. Opvallend is verder nog hun bumper, die uiterst voetgangersvriendelijk blijkt en beenletsels zou moeten verminderen. Verder kregen ook de fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes A-klasse, Mitsubishi Outlander, Seat Leon, Audi A3, Skoda Rapid, Seat Toledo, Subaru Forester, Range Rover en tot slot ook de nieuwe Golf 5 sterren op de test.

euro ncap opel mokka

Vreemde eend in de bijt blijkt de Dacia Lodgy, die maar 3 sterren krijgt. De Lodgy scoort beneden alle peil op vele vlakken. Bij een frontale botsing buigt al het metaal behoorlijk snel om en in vergelijking met andere wagens is een score van 44% veel te weinig. Tot slot zijn ook elektronische veiligheidssystemen niet standaard bij de Lodgy, voor ESC moet worden bijbetaald. Wie alle resultaten wil bekijken verwijzen we graag door naar de website van de Euro NCAP.

Dacia Lodgy Euro NCAP

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...