Video: Porsche Macan is zo goed als klaar

Porsche Macan is bijna klaar!
De Porsche Macan wordt meer en meer gespot in productievorm, mogen we hem binnenkort officieel verwachten?

Het Porsche gamma breidt steeds meer uit. Niet alleen de iconische 911 is te vinden in alle mogelijke varianten, maar ook de nieuwe melkkoeien als de Cayenne en de Panamera hebben een groot aandeel in de uitstekende verkoopcijfers. Volgende nieuwkomer wordt de Macan die focust op de vermogende medemens waarvoor de Cayenne toch nog een beetje van het goede teveel is. Dankzij de vele spyshots, officiële schetsen en onderstaande video van een ongecamoufleerd model nabij Stuttgart valt de vorm al vrij goed in te schatten. Het is redelijk oneerbiedig ten opzichte van het designteam van Porsche, maar als je de Cayenne in je gedachten wat laat krimpen zal je er niet ver vanaf zitten. Zolang je hem maar niet vergelijkt met een Audi Q5, wat daar kunnen ze bij Porsche niet mee lachen.

Motorisch gezien moet je in het begin nog niet echt spannende dingen verwachten, het gamma krijgt voornamelijk de bekende zescilinders. Aan dieselzijde krijg je een turbovariant met 190 pk of 250 pk, de benzineliefhebbers krijgen een turboloos exemplaar dat goed is voor 370pk. Na verloop van tijd zou er zelfs een viercilinder komen, wat toch redelijk uniek is voor Porsche. Nog gekker wordt het als het hybride systeem van de Audi Q5 Hybrid de overstap maakt, maar zo ver zijn we nog helemaal niet. Met concurrenten als de Range Rover Evoque en de Audi Q5 zal Porsche zijn Macan ongetwijfeld een stapje hoger positioneren dankzij het gebruik van degelijke materialen en een sportieve inborst, maar voornamelijk met zijn badge voorop. De Porsche Cayenne start prijsmatig rond de €80.000, voor de Macan verwachten we een startprijs rond de €60.000.

Met in onderstaande video overduidelijk een productierijp exemplaar is het voornamelijk afwachten wanneer de Duitsers het doek van hun mini Cayenne halen. Het autosalon van Los Angeles – start deze week – of het Autosalon van Detroit – begin januari 2013 – zijn grote kanshebbers, desondanks de gemiddelde Amerikaan het allemaal toch wat bigger & better ziet. Het Autosalon van Genève in maart 2013 is dus ook een grote kanshebber, het zal sowieso geen eeuwigheid meer duren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...