Officieel: Jaguar XFR-S krijgt 550 pk

Jaguar XFR-S
Jaguar heeft het doek van de XFR-S gehaald, de krachtigste XF in het gamma krijgt 550 pk en 680 Nm koppel.

Jaguar heeft de XFR-S onthuld voor zijn lancering op het autosalon van Los Angeles, het model wordt gelanceerd in het gekende French Racing Blue en krijgt een Supercharged 5-liter V8 onder de motorkap. Het blok kennen we natuurlijk reeds van de XKR-S, maar we moeten eerlijk bekennen dat die ons daar alles behalve teleur heeft gesteld. De 550 pk en 680 Nm koppel zorgen ervoor dat de XFR-S de snelste Jaguar-sedan ooit is, een sprint van 0 naar 100 km/u duurt zo amper 4,6 seconden, terwijl de topsnelheid op 300 km/u gelimiteerd werd.

Maar de Jaguar XFR-S is natuurlijk veel meer dan wat er zich onder de motorkap afspeelt. Er werd een nieuw uitlaatsysteem geplaatst waardoor het model snoeihard moet klinken. Daarnaast krijgt de XFR-S visueel allerlei sportieve details. Zo is er plaats voor een aangepaste voorbumper met grotere luchtinlaten, nieuwe zijschorten, een diffuser en een dikke spoiler. Het model staat verder op nieuwe zesspaaks velgen en krijgt uiteraard vier uitlaatpijpen mee. Kortom, dit is de dikste Jaguar sedan ooit.

Deel dit bericht:

5 reacties op "Officieel: Jaguar XFR-S krijgt 550 pk"

 1. AVDP 28-11-2012 om 13:13

  En waarschijnlijk meteen ook de zwaarste.. 

 2. bobfoubert 28-11-2012 om 13:22

  de nieuwe velgen ogen toch maar goedkoop vind ik 

  • PJS 28-11-2012 om 15:14

   De velgen mikken inderdaad duidelijk op de Amerikaanse “bling bling” markt.

 3. TDB 28-11-2012 om 13:25

  Het blauw gaat de XKR-S toch beter af vind ik, net als de spoiler

 4. AVDP 28-11-2012 om 14:02

  ik vind het vooral zonde dat ze nadruk leggen op pk’s en uiterlijk… Om een echte circuitwaardige jag te maken moet hij op dieet.. Waarschijnlijk weer een driftmonster…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...