Audi overweegt een R8-overtreffende dieselhybride


Audi overweegt volgens de laatste geruchten haar Le Mans-ervaring te gebruiken voor een straatlegale supercar.

Er beweegt wat in de hoogste regionen van de autowereld. Een van KERS voorziene McLaren P1, de Porsche 918 Spyder, een hybride opvolger voor de Ferrari Enzo en nu ook een hybride supercar met vier ringen. Audi plant immers de technologie ontwikkeld voor de R18 e-tron in Le Mans over te brengen naar een straatlegaal voertuig. In tegenstelling tot de eerder vermelde wagens, is de elektrotechniek hier wel gelinkt aan een dieselmotor.

Hoogstwaarschijnlijk zou de wagen luisteren naar de naam R10 en een vermogen leveren van maar liefst 700 pk. Het koppelrijke dieselblok helpt het bereiken van een dikke 1.000 Nm. De cijfertjes worden aangevuld door een topsnelheid van 322 km/u en een 0-100 km/u sprinttijd in 3 seconden. Niets officieel natuurlijk, maar Wolfgang Durheimer van Audi ziet alleszins potentieel voor een supercar boven de R8. (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...