Gerucht: BMW M8 komt in 2016, Z2 is geschrapt

BMW M8 Preview
Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan wil BMW tegen 2016 met de M8 een echte Supercar lanceren. De compacte Z2 Roadster wordt dan weer geschrapt.

Terwijl Audi en Mercedes respectievelijk met de R8 en SLS AMG een echte sportwagen in huis hebben, moet BMW het stellen met de M-versies van hun modellen. Geen enkele volbloed sportwagen dus, en daar wil het merk in de nabije toekomst graag wat aan veranderen. Tegen 2016 wil het Beierse merk namelijk graag de M8 lanceren, een model dat een moderne versie zal moeten worden van de legendarische BMW M1. Vermoedelijk zal het model zijn platform met de BMW i8 delen, de M8 zal daarnaast ook intensief gebruik maken van ultra lichte koolstofvezel versterkte plastics (CFRP’s). Onder de motorkap zou een V8 met 600 pk te vinden zijn, waardoor de M8 qua pk/gewichtsverhouding zijn concurrenten zeker de baas zal kunnen.

Minder goed nieuws is er voor de Roadster liefhebbers. De langverwachte BMW Z2 zou er dan toch niet komen, het merk ziet namelijk niet erg veel potentieel in de compacte achterwielaangedreven Roadster die zich onder de Z4 zou moeten positioneren. Als er dan toch nog een kleine Roadster zal komen, dan zal het volgens de geruchten in ieder geval een model met voorwielaandrijving worden, die zijn techniek met MINI zal delen. (Via: Automobilemag)

BMW Z2 Preview

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...