Gelimiteerd: Renault Megane Estate GT 220

Renault Megane Estate GT 220
Renault heeft haar alternatief voor de Ford Focus ST Clipper klaar.

Je bent net getrouwd, je kinderen beginnen stilaan te groeien en je kijkt uit naar een wagen die nog enkele jaren meegaat. Je bent sportief ingesteld, houdt niet zo van het geronk van zelfontbranders en een hatchback is net te klein. Wie zich in deze omschrijving herkent, kon voor kort zo goed als enkel bij Ford terecht voor een Focus ST Clipper. Tot nu, want Renault heeft haar eigen alternatief klaar: de Mégane Estate GT 220.

Onder de motorkap ligt de 2.0-liter RS turbomotor die hier een vermogen levert van 220 pk. Het koppel ligt net als het vermogen iets lager dan dat van de Focus, maar delft met 340 Nm maar net het onderspit. Qua CO2-uitstoot scoren beide modellen even goed (169 g/km), terwijl het verbruik (7,3 l/100 km) theoretisch slechts 0,1 liter verschilt in het voordeel van de Focus ST. Althans beschikt de Renault over een start/stop-systeem.

Interessanter is dat de Mégane Estate GT 220 ook een sportchassis en ophanging krijgt ontwikkeld door Renault Sport. De wielkasten woren gevuld door 18-inch zwartglanzende velgen en de wagen krijgt ook nog een exclusieve, sportieve look met zwarte accenten. Gezien het aantal gelimiteerd is, mocht een genummerde badge evenmin ontbreken. Deze maand starten de verkopen al in Frankrijk, om gevolgd te worden door de andere markten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...