Subaru geeft de Legacy een STI-behandeling

Subaru Legacy STI
Subaru introduceert een Legacy STI in Japan, die hopelijk ook de oceaan oversteekt.

Enige tijd terug beloofde Subaru met meer STI-producten op de markt te komen dan enkel de Impreza, of zeg maar WRX tegenwoordig. De Japanners blijven duidelijk trouw aan hun woord, want hier is de Legacy STI: 2.5-liter atmosferische boxer, 173 pk en een koppel van 235 Nm. Voorlopig wordt met geen woord gerept over een komst naar Europa, maar van iets meer STI’s kan het Belgische straatbeeld alleen maar heerlijker worden.

Naast de motorische upgrade krijgt de sedan of wagon exclusieve spoilers voor- en achteraan, een sportuitlaat en een set 18-inch velgen. Binnenin werden de sportzetels gehuld in een combinatie van leder met alcantara, kreeg het dashboard een titaniumkleurige afwerking en werd het met leder beklede stuur contrasterend rood gestikt. Een STI-instrumentenpaneel en startknop maken ook deel uit van de behandeling. Iets minder enthousiast worden we van de CVT-bak, maar ons interesse wordt hersteld door de veerpootbrug, Bilstein schokdempers en STI veerpoten. De productie wordt gelimiteerd tot 300 stuks, je bent dus exclusiever af met een Legacy STI dan met een Lamborghini Aventador.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...