Spyshot: McLaren P1

Spyshot Mclaren P1
Na de kennismaking met de McLaren P1 in concept-uitvoering, is het nu wachten op de productievariant.

Op het Autosalon van Parijs was de agressiefste bolide ongetwijfeld de oranje P1 van McLaren. Na de iconische F1 zijn de verwachtingen gigantisch hoog gespannen en dat weten de Britten in Woking maar al te goed. Met de MP4-12C zijn ze de goede weg ingeslagen en aan hun splinternieuwe productiefaciliteit kan het ook niet meer liggen.

Volgens McLaren zou het productiemodel van de P1 voor 99% aanleunen bij het conceptmodel maar dat percentage mogen we met een korreltje zout nemen. Onderstaande spyshot geeft al een beter beeld van de hypersportwagen die ergens in 2013 in de showrooms zal komen te staan. Het gekke lijnenspel van de carrosserie neemt al een meer gematigde vorm aan, zelfs met de psychedelische stickers ziet de wagen er echt een stuk beter uit. Motorisch zouden we een samenwerking krijgen tussen de bekende 3.8-liter V8 met twee turbo’s en een KERS systeem, samen goed voor een waanzinnige 900 Pk. Met zo’n vermogen en gewicht zijn er theoretische sprintcijfers van 0 naar 100km/u onder de 3 seconden mogelijk, maar op de officiële prestatiecijfers is het nog even wachten.

Met de naderende onthulling van de Ferrari Enzo opvolgercodenaam F70 – zal de geschiedenis zich ongetwijfeld herhalen met een historische hypercarbattle tussen McLaren en Ferrari. Petrolheads met nog een miljoen euro teveel op de bank kunnen hun borst alvast nat maken, 2013 wordt hun jaar! (Foto: SC)

Spyshot Mclaren P1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...