Flitsen bij vangrail ongeldig, boete vrijgesproken

Flitsboete vangrail
Een geflitste agent uit Roeselare kreeg een vrijspraak voor zijn flitsboete omdat hij bij een vangrail geflitst werd.

Politieagent Walter Claes heeft gelijk gekregen van de rechter in zijn strijd tegen een flitsboete. De man vocht de boete aan omdat hij geflitst werd bij een vangrail en dat levert verkeerde resultaten op door de reflectie op het metaal. De uitspraak zou wel eens een belangrijk precedent kunnen worden, aangezien veel mensen hun flitsboete nu kunnen aanvechten.

Walter Claes werd in juli 2011 geflitst aan een snelheid van 56 km/u op een plek waar hij maar 50 km/u mocht rijden. De man was echter zeker dat hij niet te snel reed en had gezien dat er een vangrail in de buurt was die een foutieve meting zou kunnen veroorzaken. Normaal vallen de golven van een flitscamera op een voorbijrijdende auto. Die worden teruggekaatst en zo wordt de snelheid berekend. Als er vangrails naast de weg staan kunnen de golven daar op vallen, en dan is de meting niet meer correct.

Claes trok naar de rechtbank om zijn boete aan te vechten en de rechter gaf hem gelijk. De agent vindt het vonnis volkomen logisch. ‘Ik heb zelf een jarenlang snelheidscontroles uitgevoerd. Tijdens de opleiding wordt benadrukt dat er op de flitslocatie geen metalen voorwerpen mogen zijn die de straal kunnen weerkaatsen.’ (Via: DeStandaard)

Flitsboete vangrail

Deel dit bericht:

1 reactie op "Flitsen bij vangrail ongeldig, boete vrijgesproken"

  1. TDB 15-11-2012 om 13:29

    Interessant, had daar nog nooit bij stilgestaan!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...