Toyota roept in Belgie 7.000 wagens terug

Toyota Avensis 2007
Toyota roept wereldwijd 2,7 miljoen wagens terug, waarvan 7.000 wagens in België.

Toyota ziet zich genoodzaakt om 7.000 wagens terug te roepen in België door een mogelijk probleem aan de stuuras. Het gaat meer bepaald om de modellen Corolla (6 juli 2001 – 31 maart 2004), Avensis 1.6 of 1.8 benzine (21 augustus 2002 – 14 oktober 2008) en Prius II (4 juni 2003 – 27 maart 2009). In de Corolla en Avensis zal het merk de stuuras nakijken, terwijl in de Prius zowel de stuuras als de waterpomp moeten worden gecontroleerd. Toyota benadrukt dat er bij normaal gebruik van de auto geen gevaar is, de vermelde modellen zouden echter last kunnen krijgen van slijtage als bij lage snelheden zeer regelmatig heel hard tot aan de maximale stuuruitslag wordt gedraaid. In dat geval kan het zijn dat het uiteinde van de stuurstand speling gaat vertonen.

Voor de Prius II zal de waterpomp worden gecontroleerd, omdat bij de productie daarvan de koperen draden heel licht beschadigd kunnen zijn geraakt, waardoor de wagen in veiligheidsmodus kan gaan. De Avensis diesel blijft gespaard omdat die een andere stuuras gebruikt, verder benadrukt Toyota dat er nog geen meldingen of ongelukken bekend zijn maar dat het merk het zekere voor het onzekere wil nemen. Mensen met een model dat teruggeroepen wordt zullen zelf een brief van de dealer krijgen voor een afspraak, Toyota neemt de kosten voor de terugroepactie vanzelfsprekend voor haar rekening.

Toyota Prius II 2004

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...