Officieel: Mercedes SLS AMG Black Series

Mercedes SLS AMG Black Series
Mercedes heeft de extreemste SLS AMG klaar, de SLS AMG Black Series krijgt 630 pk.

Mercedes heeft de meest extreme SLS AMG onthuld, de SLS AMG Black Series perst 630 pk uit het 6.2-liter V8 blok en beschikt over 635 Nm koppel. De toerentalbegrenzer werd daarnaast van 7.200 naar 8.000 toeren per minuut opgetrokken, wat ongetwijfeld voor een symfonisch orkest zal zorgen. Mercedes heeft de Black Series ondermeer voorzien van aangepaste nokkenassen, een nieuwe luchtinlaat en een betere koeling. De Black Series weegt dankzij het extensief gebruik van koolstofvezel ook 70kg minder dan een standaard SLS AMG, het totale gewicht komt voortaan op 1.550 kg. De extreme SLS AMG staat daarnaast op een breder spoor, en zag tegelijk zijn wielkasten uitgeklopt.

Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt voortaan maar 3,6 seconden, dat is twee tienden sneller dan de standaard SLS AMG met 571 pk. De topsnelheid zakt wat, van 317 naar 315 km/u, vermoedelijk omdat de grote achtervleugel het geheel wat afremt. Maar op het circuit maakt deze Black Series ongetwijfeld brandhout van de standaard SLS AMG. Benieuwd of we hem daar ooit te zien zullen krijgen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Mercedes SLS AMG Black Series"

 1. bobfoubert 10-11-2012 om 1:07

  hij heeft toch wat weg van de sls amg Fab design vind ik 
   

  • BNNY 10-11-2012 om 13:03

   Hier zou het gaan om een extra Track Pack, dus die gekke spoiler en overdreven veel koolstofvezelaccenten zijn gelukkig niet standaard!

   • bobfoubert 10-11-2012 om 14:56

    is het dan hetzelfde verhaal zoals bij de c63 amg black series ? 
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...