Preview: Mercedes A45 AMG

Mercedes A-klasse A45 AMG preview
Nu de nieuwe A-klasse vlot over de toonbank begint te gaan is het tijd om even vooruit te kijken naar de krachtigste variant: de A45 AMG!

In het verleden zou Mercedes het nooit in het hoofd gehaald hebben om van de kleinste familietelg een hete variant te maken, maar met de vernieuwde A-klasse moeten ze wel. Gelukkig hebben ze met AMG een specialist in huis, en zo was de A45 AMG geboren. De 45 staat jammer genoeg niet voor een 4,5 liter grote krachtbron, maar voor de 45ste verjaardag van de huistuner. De “45 AMG” tag zal de komende jaren overigens meer en meer voorkomen want er staan nog een heleboel kleinere AMG’s op te planning. Downsizing in de reinste zin van het woord.

De krachtbron van dienst wordt een 2-liter turboblok met 4 cilinders dat goed is voor 350 Pk, een vermogenstoename van 20pk in vergelijking met de eerdere berichten. Een aangepaste versie van het 4MATIC systeem zorgt ervoor dat alle wielen aangedreven worden, de AMG SPEEDSHIFT zorgt er met zijn 7 verzetten dan weer voor dat je zelf niet meer hoeft te schakelen.

Als basis voor de A45 AMG werd de A250 AMG Sport genomen, die ook met de hulp van de AMG ingenieurs werd ontwikkeld, en waarbij bijna alle onderdelen een high performance update kregen. Zo werd het onderstel verstevigd, ligt de wagen 25 mm dichter bij het wegdek en kregen alle elektronische veiligheidssystemen een aangepaste setup met sportieve aspiraties. Standaard komt de A45 met 18″ velgen, maar zoals het een echte Duitser beaamt kan je eindeloos grasduinen in de optielijst voor ondermeer 19″ velgen, sportzetels en een resem tastbare componenten in koolstofvezel.

Visueel krijgt de wagen uiteraard ook een upgrade, alles moet wat strakker, wijder, agressiever maar vooral sportiever lijken. Naast veel show is er ook genoeg go, zo haal je het eerste driedelig cijfer in 5,1 seconden vanuit stilstand. Als je kiest voor het optionele Performance Package stijgt de topsnelheid tot 280km/u, anders moet je het stellen met 250km/u. Officieel geeft Mercedes overigens een brandstofverbruik van 7,1 liter benzine per 100km/u op, maar mocht je dat effectief halen ben je -zelf- dé ster van het moment. Prijsmatig zou de kleine AMG telg rond de €50.000 schommelen, maar dat kan zonder problemen aandikken met wat interessante opties.

De eerste kennismaking is voorzien voor op het Autosalon van Genève begin maart 2013, maar naar goede gewoonte zal Mercedes ruimschoots voordien alle informatie naar buiten brengen. Het is overduidelijk dat Mercedes geen half werk levert met de sportiefste A-klasse. De concurrentie in de vorm van de Audi A3 en BMW 1-Reeks mogen hun borst al nat maken en werk maken van hun sportiefste RS en M varianten, want tot die tijd zal de A45 AMG dé premium hothatch zijn.

Mercedes A-klasse A45 AMG preview

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Mercedes A45 AMG"

  1. ixtreme 07-11-2012 om 11:32

    De vraag is eerder, willen we wel een hothatch van 50k+, je kan daar serieus andere dingen mee kopen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...