Caterham breidt gamma uit

Caterham Super Seven
Het Britse Caterham, vooral bekend van de kleine back-to-basics Caterham Super Seven, toont grote ambities. Dat is ook niet zo moeilijk: het gamma bestaat nu uit welgeteld 1 model.

Dat model is volledig gebaseerd op de Lotus Seven uit 1957. Meneer Caterham was namelijk een Lotus-dealer in die tijd. Hoe dan ook, het idee is fantastisch: alleen het absoluut noodzakelijke buizenwerk is voorzien om de onderdelen samen te houden. Zelfs met een bescheiden motor verkrijg je astronomische prestaties. Ook andere fabrikanten deden een poging, zoals het Nederlandse Donkervoort en het Britse Westfield.

Het model was tot voor enkele jaren enkel beschikbaar als kitcar. Voor ruwweg 15.000 euro kreeg je letterlijk een bouwpakket toegestuurd. De firma heeft een periode alleen vooraf gebouwde exemplaren afgeleverd, maar sinds kort hebben ze de zelfbouw mogelijkheid in ere hersteld. In een memorabel tv-moment hebben ook de jongens van Top Gear er zich ooit ‘aan gewaagd‘.

caterham-sp300-r-studio

Caterham is echter al langer aan een opmars bezig. Zo hebben ze een heus F1-team uit de grond gestampt. Hun model, de CT-01, heeft een Renault V8-motor en wordt bestuurd door Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov, ex-Renault. De geldschieters achter Caterham hebben nu ook ambities om personenauto’s te bouwen. En ook op dat vlak lijkt Caterham een partner te hebben gevonden in het Franse merk. Eergisteren hebben ze hun samenwerking bekendgemaakt. Er zijn ook al concrete plannen voor een eerste project. Het zou een ‘affordable sportscar’ gaan worden. Mogelijk volgt later ook nog een stadswagen, terwijl mogelijk ook een supercar volgt. CEO Graham McDonald laat enigszins in zijn kaarten kijken. Hij zegt namelijk een gelijkaardige beweging te willen doen zoals Porsche dat met succes heeft gedaan. Wat die kleine sportauto betreft: Franse ambitie met Britse pedigree, laat maar komen!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Caterham breidt gamma uit"

  1. ixke 10-11-2012 om 16:22

    Ik vraag me af wat moois de deal tussen Renault en Caterham gaat afleveren ivm de beruchte Alpine’s

Reageer

Reactie aan het plaatsen...