Toyota vat productie nieuwe Auris aan

Toyota Auris 2013
Toyota is in Burnaston, UK met de productie van de nieuwe Toyota Auris van start gegaan.

In de productie van dit nieuwe model kroop een investering van maar liefst €230 mio en werden er 800 jobs extra voorzien, niet slecht voor tijden van crisis in de Europese auto-industrie. Zowel de Auris als de Auris Touring Sports zullen in het Verenigd Koninkrijk gebouwd worden.

De nieuwe Toyota Auris slaat net zoals de Yaris op gebied van design een iets radicalere en sportievere weg in dan zijn voorganger. De wagen is 55 mm lager dan voorheen en tegelijk ook 30 mm langer. Dat alleen al komt zijn sportiviteit ten goede, al zijn de nieuwe looks van de Auris iets doorslaggevender bij zijn sportiever imago dan zijn afmetingen.

De nieuwe Auris komt er als hybride, diesel en benzine. De hybride versie maakt gebruik van een 1.8 liter groot benzineblok en een elektromotor, terwijl dieselrijders het met een 1.4 liter groot blok moeten stellen en benzinerijders kunnen kiezen tussen een 1.33 liter groot en een 1.6 liter groot benzineblok. Binnenkort is de nieuwe Toyota Auris in de showroom terug te vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...