Subaru Forester 2013 wordt binnenkort onthuld

Subaru Forester 2013
Subaru heeft een countdown timer op haar site geplaatst die de komst van de nieuwe Subaru Forester anno 2013 extra in de verf moet zetten.

Op 13 november zal Subaru de nieuwe Forester voorstellen aan de Japanse bevolking. Iets later wordt het model dan weer volledig wereldkundig gemaakt. Ook al lijkt de wagen flink verpakt op de teaserwebsite, toch toont Subaru de eerste plaatjes van de Forester al. We zien een model met een lijnenspel dat quasi identiek is aan dat van de huidige Forester, maar herkennen wel moderne trekjes, onder meer aan de koplampen.

Zoals het een Subaru betaamt, zal er ook bij deze Forester een boxermotor in het vooronder liggen en is de symmetrische vierwielaandrijving uiteraard ook present. De wagen zal beschikbaar zijn met een manuele versnellingsbak en een CVT-automaat. Tot nu toe krijgen we enkel de details van de benzinemotoren mee. De 2.0 liter grote boxermotor met dubbele bovenliggende nokkenas levert 150 pk en 196 Nm, terwijl diezelfde krachtbron met directe injectie en turbo goed is voor 280 pk en 350 Nm. Zelf dieselden we eerder met de Subaru Forester, we kregen een vermogen van 150 pk en een koppel van 350 Nm voorgeschoteld.

Lees hier onze rijtest met de Subaru Forester.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...