Officieel: Nieuwe Seat Ibiza CUPRA

Seat Ibiza Cupra 2013
Seat heeft de nieuwe Ibiza CUPRA klaar, het model krijgt 180 pk onder de motorkap.

Met de nieuwe Ibiza CUPRA wil Seat het sportieve imago van het merk op de voorgrond brengen. De nieuwe generatie krijgt dan ook een 1.4-liter TSI onder de motorkap met 180 pk en 250 Nm koppel, die standaard aan een zeventraps DSG automaat wordt gekoppeld. Die combinatie zorgt ervoor dat de Ibiza CUPRA sterke prestaties kan voorleggen, een sprint van 0 naar 100 km/u duurt 6,9 seconden, de topsnelheid werd op 228 km/u begrensd. Om ook het weggedrag in lijn te krijgen met de sportieve ambities werd voor een XDS elektronisch differentieel gezorgd, daarnaast staan krachtige remmen steeds paraat om de Ibiza CUPRA terug tot stilstand te brengen.

Visueel krijgt de Ibiza CUPRA ook enkele accenten mee die hem moeten onderscheiden van de standaard modellen. Zo staat het model op 17″ velgen, zien we een aangepaste grille, Bi-Xenon koplampen, een matzwarte diffuser en een trapeziumvormige centrale uitlaat. Het interieur werd daarnaast ook aangepakt, met ondermeer een sportstuur, sportstoelen en verschillende CUPRA logo’s.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...