Officieel: Nieuwe Maserati Quattroporte

Nieuwe Maserati Quattroporte 2013
Maserati heeft zonet de eerste foto’s en details rond de nieuwe Quattroporte vrijgegeven.

De zesde generatie Quattroporte zal in januari op het autosalon van Detroit worden onthuld als eerste van een trio nieuw modellen die het merk voor 2015 wil lanceren. De Quattroporte blijft daarbij het vlaggenschip voor het merk, later volgen nog een concurrent voor de BMW 5-Reeks en een SUV. De drie nieuwe modellen moeten er samen voor zorgen dat het merk tegen 2015 jaarlijks 50.000 modellen verkoopt in plaats van de 6.200 verkochte exemplaren in 2011.

De nieuwe Quattroporte maakt gebruik van een nieuw chassis dat met zijn 5,2 meter lengte zo’n 15 centimeter langer is dan zijn voorganger. Het grootste deel daarvan gaat naar de wielbasis, waardoor extra beenruimte voor de achterste passagiers wordt gecreëerd. Een erg belangrijk punt waar de vorige generatie niet echt goed scoorde, daarnaast is beenruimte op de achterbank erg belangrijk wanneer het merk ook in China wil verkopen. Het koetswerk van de Quattroporte is opgebouwd uit aluminium, hierdoor daalt het gewicht van de nieuwe generatie met 50 kg ten opzichte van zijn voorganger.

Onder de motorkap vinden we een nieuwe versie van de door Ferrari gebouwde 4.7-liter V8 die ook in de GranTurismo wordt gebruikt. Verwacht wordt dat deze nieuwe motor meer vermogen zal genereren dan de huidige 450 pk, daarnaast zou ook het verbruik en de CO2-uitstoot dalen. De V8-motor wordt standaard gekoppeld aan een ZF automaat. Er wordt verder nog nagedacht over een minder krachtige V8 of V6 motor, alsook over de intrede van een diesel. Vermoedelijk zullen die later aan het gamma worden toegevoegd, wanneer ook de Levante SUV en kleinere Sedan worden gelanceerd. Optioneel zal ook vierwielaandrijving beschikbaar zijn.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nieuwe Maserati Quattroporte"

  1. bobfoubert 06-11-2012 om 21:06

    de voor -en achterlichten zijn toch even wennen.
     

    • BNNY 07-11-2012 om 9:46

      Volgens mij valt alles – letterlijk – in de plooi bij het eerste echte contact!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...