Volvo werkt aan snelladers

Volvo C30 E-Drive
Volvo beseft dat oplaadtijden en het rijbereik momenteel nog struikelblok zijn voor elektrische wagens en mogelijke klanten.

Gezien de bekende problematiek, besloot Volvo een nieuwe oplader te ontwikkelen die de wagen kan opladen in anderhalf uur. Ondertussen is de snellader al in de testfase beland. 90 minuten lijken nog behoorlijk veel, maar zou al zes maal sneller zijn dan hedendaagse technologie. Heb je niet enorm veel tijd, dan biedt de nieuwe lader ook een snelproces aan dat je 80km geeft in slechts 30 minuten.

Testwagen van dienst is de elektrische Volvo C30. De 22kW snellader zal ook de eerste lader zijn die in drie fasen werkt en klein genoeg is om in een elektrische wagen te passen. Het geeft de gebruiker twee mogelijkheden. Ofwel een 32 Ampère oplaadbeurt met de driefasentechnologie die 80km geef in 30 km, of een volledig bereik in 90 minuten. Laatste optie is een normale 230 Volt uit de woonkamer die een laadtijd van 8 tot 10 uren geeft.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volvo werkt aan snelladers"

  1. WB 10-11-2012 om 21:19

    Heb vroeger eens gehoord van een systeem (Renault?) waarbij aan een ‘tankstation’ het hele batterijpack geswitcht wordt met een dat opgeladen werd. Daarvoor zou dan een ‘abonnenement’ op die service zijn. Vraag me af waarom ze het niet in die richting zoeken…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...