Vijfde meer oldtimers in 5 jaar tijd

alfagtv6bmw2002
Urenlang zoeken en ettelijke kilometers afleggen om de juiste stukken te vinden, je moet een echte liefhebber zijn om dit ervoor over te hebben.

Daarbij komt nog eens de niet-aflatende strijd tegen roest. Maar die kan niet op tegen de vurige passie waarmee vele hobbyisten aan hun ‘eigen’ automobiel sleutelen, schilderen, poelieren… Sedert 2006 is het aantal inschrijvingen van auto’s ouder dan 25 jaar met 30.000 stuks toegenomen. Dat zegt het kabinet van Minister van Mobiliteit Joke Schauvliege (CD&V) na een studie uitgevoerd door de DIV. Daarmee komt het aantal oldtimers in België op 180.000.

Veel oldtimers zijn eigenlijk vrij betrouwbaar. Je oldtimer van een nummerplaat voorzien kost bovendien slechts €31,25 per jaar. Je krijgt dan niet enkel een plaat die begint met O, je mag er dan enkel mee rijden ‘ter voorbereiding van‘ en ‘van en naar toegelaten manifestaties’ (mobiliteit.fgov.be). Er is echter sprake dat de regeling hieromtrent zou versoepelen, wat voor bezitters van een oldtimer alleen maar goed nieuws kan zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...