Ford maakt recordwinst bekend

Ford Recordwinst 2012
Ondanks teleurstellende resultaten in Europa boekt autogigant Ford een wereldwijde recordwinst.

Ford maakte vandaag een recordwinst bekend van 1,63 miljard dollar, overeenstemmend met 41 dollarcent per aandeel. Dat is een stuk meer dan de verwachtingen, want analisten hadden slechts gerekend op een winst per aandeel van 30 dollarcent. De goede resultaten in Noord-Amerika (operationele winst van 2,3 miljard dollar) staan echter in schril contrast met de noodlottige situatie in Europa. Daar leed het concern in het derde kwartaal een operationeel verlies voor belastingen van 468 miljoen dollar, 306 miljoen dollar meer dan vorig jaar.

Recent besliste de groep om drie fabrieken te sluiten in Europa, waaronder onze eigenste fabriek te Genk. En de voorspellingen voor Europa lijken niet meteen te verbeteren: voor dit en volgend jaar raamt Ford de verliezen in Europa op maar liefst 3 miljard dollar. De Blauwe Ovaal hoopt de kosten weer onder controle te krijgen, al zou een aantrekking van de vraag ook welgekomen zijn. Momenteel heeft de vraag naar Ford’s in Europa het laagste niveau in 20 jaar bereikt. (Via: deStandaard)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...