Werkt Bugatti aan een SuperVeyron?

Bugatti Super Veyron
Als we de geruchten mogen geloven werkt Bugatti aan een SuperVeyron met 1.600 pk.

Wie dacht dat de crisis en de hoge brandstofprijzen het einde van supercars als de Veyron zou inluiden heeft het duidelijk bij het verkeerde eind. Bugatti lijkt namelijk niet van plan te zijn om met zijn queeste naar de snelste wagen te willen stoppen. Sinds 2010 is het krachtigste exemplaar de Veyron SuperSport, die met 1.200 pk en 1.500 Nm koppel eigenlijk al niet te klagen heeft. Maar volgens Volkswagens’ dochtermerk kan het allemaal nog een stukje sneller. Daarom zou het merk nu werken aan een ultrakrachtige Bugatti Veyron met 1.600 pk onder de motorkap. Hierdoor zou de topsnelheid stijgen tot 463 km/u, een heel stuk sneller dan de 415 km/u van de Veyron SuperSport.

Ook de sprinttijd zou verbeteren, 0 naar 100 km/u zou voortaan maar 1,8 seconden duren, tegenover 2,5 seconden voor de Veyron SuperSport. Daarmee is de SuperVeyron sneller dan de opvolger van de Enzo en komt het model aardig in de buurt van de Formule 1 racewagens. Geheim achter deze sterke prestaties? Naast een hoger vermogen zou Bugatti ook 250 kg gewicht gespaard hebben ten opzichte van de SuperSport, waardoor het totaalgewicht op 1.600 kg uitkomt. Het design zou ook aangepast worden om de stabiliteit bij de hogere topsnelheid te kunnen garanderen. Het prijskaartje zal in ieder geval niet mals zijn, het exclusieve model zou minstens 2 miljoen euro kosten. (Via: AutomobileMag)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Werkt Bugatti aan een SuperVeyron?"

  1. TDB 29-10-2012 om 19:23

    Minder gewicht en meer vermogen/463 km per uur… 

    Probeer dat nog eens op de grond te houden!

  2. mrnix 29-10-2012 om 21:04

    cuz a normal bugatti veryron is to mainstream? :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...