Citroen DS3 krijgt kleinere benzinemotor

Citroën DS3 VTi 82 Rubirood
Citroën vervangt de instapmotor van de DS3, en dat komt ook de vanafprijs ten goede.

Blijkbaar schreeuwt iemand nog altijd om downsizing, want de goedkoopste DS3 is voortaan een driepitter in plaats van de vroegere viercilinder. De cilinderinhoud gaat van 1.4 naar 1.2 liter, het vermogen van 95 naar 82 pk. De PureTech VTi 82 is nu de goedkoopste DS3. Voor wie nog kan volgen: het is dus de goedkoopste duurder gemaakte C3. De Fransen tonen blijkbaar geen greintje vrees voor kannibalisme binnen hun eigen gamma. Toegegeven, het imago, de prijs van €14.950 en een normverbruik van 4,5 liter/100km zijn staalharde argumenten.

Nieuw is het blokje in elk geval niet: bij zustermerk Peugeot is het al een tijdje verkrijgbaar in de nieuwe 208. Daar bestaat echter nog een kleinere motorisering: een 1.0-liter met 68pk, voor als je echt nooit gehaast bent. Visueel zijn er ook enkele updates. Zo zijn er achteraan nieuwe LED-lichtblokken. Ook wordt er een nieuwe interieurbekleding aan het gamma toegevoegd, kun je uit twee nieuwe exterieurkleuren kiezen: Rubi-rood en Moondust-grijs. Ook dit model heeft de two-tone ziekte, en dus hebben ze voor de zekerheid ook nog twee extra kleuren voor het dak toegevoegd.

Citroën DS3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...