Preview: Mazda6 Coupe

Mazda6 Coupe
Mazda wil tegen 2014 graag een Mazda6 Coupé lanceren om het zo ondermeer de Audi A5 moeilijk te maken.

Mazda trekt met de nieuwe Mazda6 resoluut de kaart van het design en lijkt dat ook te willen gaan uitspelen in het driedeurs coupé segment. Met een nieuwe Mazda6 Coupé wil het merk ondermeer de Audi A5 het vuur aan de schenen leggen. Een eerste impressiefoto toont ons alvast hoe die Coupé er uit zou kunnen zien. Met een strakke voorpartij, een lange motorkap en een knappe coupé-lijn lijkt het merk helemaal klaar om de meest designgevoelige klanten te verleiden.

Onder de motorkap komt ondermeer een 2.2-liter turbodiesel met 170 pk, die de Mazda6 Coupé in om en bij de 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u moet brengen. Bovenaan het gamma komt ook een MPS versie, met vermoedelijk een 2-liter SkyActiv turbobenzine met 260 pk onder de motorkap. Eventueel zou de Mazda6 Coupé ook over vierwielaandrijving kunnen beschikken, aangezien de Mazda6 het onderstel van de CX-5 gebruikt. De Mazda6 Coupé zal vermoedelijk in 2014 worden gelanceerd. (Via: AutoExpress)

Mazda6 Coupe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...