Nissan mikt op de Volkswagen Golf en Ford Focus


Nissan plant in 2014 een nieuwe hatchback te lanceren, een directe rivaal voor de Volkswagen Golf en Ford Focus.

Nissan doet het goed de laatste jaren. Als pionier in het crossover-segment haalden ze grote successen met de Qashqai en later ook met de Juke, die ondanks zijn gewaagde styling toch geliefd is bij vele consumenten. Het felbevochten C-segment lieten de Japanners echter een tijdje ongemoeid, nadat ze de Almera in 2006 met pensioen stuurden. Maar daar komt nu verandering in, want in 2014 zal Nissan de Ford Focus en Volkswagen Golf het vuur aan de schenen leggen met een nieuwe hatchback.

Nissan staat terug stevig in haar schoenen en eigenlijk werd de beslissing voor de nieuwe compacte wagen reeds 18 maanden geleden genomen, maar het model is nog twee jaar verwijderd van voltooiing. Weinig is voorlopig dus geweten over het model, maar experts verwachten een design in lijn met de volgende generatie Qashqai alsook met dat van de Invitation Concept, die later de Note zal vervangen. Net zoals bij Ford zal er enkel een vijfdeurs beschikbaar zijn, de driedeurs blijft hoogstwaarschijnlijk achterwege.

Onder de motorkap van de C-segmenter komt waarschijnlijk een nieuwe versie van de 1.5-liter dCi afkomstig van Renault, naast verschillende compacte benzinemotoren en een ecologische 1.2-liter driecilinder. Daarnaast krijgt de wagen de nieuwste technologie mee, waaronder een automatisch parkeersysteem, een betaalbare navigatie en live muziekstreaming. De nieuwe Nissan zal gebouwd worden in de Engelse fabriek te Sunderland, waar ook de Qasqhai, Juke en Leaf worden geassembleerd. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...