Audi RS3 pas verwacht in 2014


Volgens een recent gerucht zou Audi de nieuwe RS3 lanceren in de lente van 2014.

De nieuwe Audi A3 is nog maar net gelanceerd, de S3 zal vanaf begin 2013 bij de dealers staan. Op de extra hevige RS-variant is het traditioneel gezien altijd iets langer wachten, de nieuwe RS3 zou pas in de lente van 2014 gelanceerd worden.

Hoewel er vandaag zo goed als niets geweten is over het nieuwe model, kunnen liefhebbers volgens What Car? op hun beide oren slapen. Het hoofd van de quattro-afdeling zou hen immers bevestigd hebben dat ook de nieuwe RS3 de vijfcilinder turbo krijgt. De huidige RS3 perst 340 pk en 450 Nm uit het blok, maar de nieuwkomer zou over heus wat meer vermogen kunnen beschikken. Reken daar nog het lagere gewicht dankzij het MQB-platform bij en je hebt een winnend recept voor een ultrasnelle hot hatch. (Via: What Car?)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...