Preview: Tweecilinder diesel voor Volkswagen Up!


De kleine Volkswagen Up! krijgt in 2013 een nóg kleinere motor.

Momenteel wordt de Volkswagen Up! enkel verkocht met driecilinder benzinemotor, maar binnenkort komt daar verandering in. Ulrich Hackenberg, hoofd R&D, wist immers te bevestigen dat Volkswagen een tweecilinder dieselmotor plant te lanceren in 2013. De ideale partner voor dit motorblok is natuurlijk de kleinste stadswagen uit het gamma.

Met het nieuwe motorblok mikt Volkswagen vooral op de Fiat Panda TwinAir. Het blok leent technologie van de krachtbron in de XL1 Concept, die onlangs bevestigd werd voor een gelimiteerde productie. Verder werd meegegeven dat de tweecilinder compatibel is met het New Small Family platform waarop onder andere de Taigun Concept staat. Een productieversie daarvan lijkt dus ook waarschijnlijk. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...