Ford Genk sluit in 2014

Ford Genk
Slecht nieuws voor Ford Genk, op de bijzondere ondernemingsraad is gezegd dat de fabriek binnen twee jaar de deuren zal sluiten. In de autofabriek werken 4.700 mensen.

Het is dag op dag 50 jaar geleden dat de eerste steen van de Ford-fabriek in Genk werd gelegd, maar die vijftigste verjaardag zal in mineur worden gevierd. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad liet het merk verstaan dat de Ford fabriek in Genk de deuren zal sluiten zodra de huidige modellen uit productie gaan. Dat is waarschijnlijk tegen eind 2014. In totaal staan zo minstens 4.700 banen op het spel, daarnaast zouden ook 5.500 banen bij toeleveranciers worden bedreigd.

Ford Genk krijgt de productie van de nieuwe S-Max, Galaxy en Mondeo dus niet, hoewel dat recent nog werd beloofd door de directie. Zo verhuist de productie van de beloofde Ford Mondeo van Genk naar Valencia. De fabriek in Genk lijdt al een tijd onder de gevolgen van de economische crisis en de malaise in de autoindustrie. Omdat de vraag naar auto’s in Europa flink is gedaald wordt nu maar ongeveer 65% van de capaciteit van de fabriek gebruikt. Dat is te weinig om winstgevend te zijn. Vanmiddag zit de Ford-directie samen met Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en premier Elio Di Rupo (PS).

Ford Genk 50

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford Genk sluit in 2014"

  1. Wolf 24-10-2012 om 20:04

    Triest, heel triest. Wel meteen de directie ontslaan omdat ze haar verantwoordelijkheid niet willen nemen en ze het slechte nieuws door anderen lieten brengen. Laf…….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...