Officieel: Hyundai HB20X Crossover

Hyundai HB20X
Hyundai onthult op de Sao Paolo Motor Show de HB20X, een nieuwe Crossover voor de Braziliaanse markt.

Eerst was er de HB20, nu ook een crossover versie die door Hyundai HB20X werd gedoopt. De compacte wagen zal in Hyundai’s nieuwste Piracicaba-fabriek gebouwd worden te Brazilië. Door en voor de Brazilianen dus, want er zijn geen plannen om de crossover naar Europa te brengen. HB staat verder ook voor Hyundai Brazil, tegelijk een nieuwe familie modellen van Hyundai.

De nieuwe HB20X is gebaseerd op Hyundai’s Fluidic designtaal en pakt uit met verschillende details die het crossover-karakter van het model in de verf zetten. De plastic omlijstingen en iets hogere rijhoogte zijn daar enkele van. Onder de motorkap ligt een 1.6-liter benzinemotor met een vermogen van 128 pk, gekoppeld aan een manuele of automatische transmissie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...