Video: Volvo & communicatie tussen auto’s

volvo header
Wagens die onderling communiceren klinkt nog als toekomstmuziek, maar als het van Volvo afhangt, wordt dit binnenkort realiteit.

Het is daarom dat Volvo zich, samen met vele anderen, bij het CAR 2 CAR Communicatie consortium heeft gevoegd. Het doel? Binnen de vijf jaar een gemeenschappelijk en uniform platform ontwikkelen! De bedoeling is om een systeem te ontwikkelen dat tussen alle wagens werkt, van welk merk dan ook. Hiervoor zal men gebruik maken van een draadloos netwerk (denk aan WLAN) en zal men ook bestaande systemen zoals GPS optimaal gaan integreren.

Het platform zal een aparte frequentie opzetten die alle wagens in een bepaalde radius aan elkaar koppelt en allerhande informatie zal uitwisselen. Aan de hand van enkele parameters zoals snelheid of afstand kunnen de wagens reageren op impulsen en zo de veiligheid verbeteren. Om een voorbeeld te geven van zo’n toepassing illustreren we het “Green Light Optimum Speed Advisory”. Deze zorgt via een communicatie met de verkeerslichten voor een optimale snelheid. Met die snelheid zou je het traject van opeenvolgende verkeerslichten zo vlot mogelijk moeten afleggen, zonder al te veel rood tegen te komen. Dit is maar één van de vele toepassingen, het filmpje verduidelijkt ook andere mogelijkheden.

 

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Volvo & communicatie tussen auto’s"

  1. claeys 23-10-2012 om 11:13

    Klinkt wel super en handig, zeker op vlak van veiligheid.
    Maar is in mijn ogen toch weer een stap dichter bij totale controle en volledige automatisatie. Binnenkort moeten we echt gelijk in de sci-fi films enkel nog instappen en zeggen waar we heen willen/moeten. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...